Trhová inspirace
Čertsvý koriandr, špenát, bazalka, kopr, pažitka, cibulka, vše zní a taky vypadá skvělě, ale co s tím? Chtěli bychom vám přinést trochu inspirace, jak v kuchyni naložit s „úlovky“ z trhu.
Koriandr je velmi oblíbeným čerstvým kořením asijské kuchyně. Má ostřejší a pro nás dosti nezvyklou chuť a tak těm, kdo s ním začínají, doporučuji zjemnit pokrm smetanou. Vyzkoušejte kombinaci těstovin, špenátu, koriandru a smetany. Budete překvapeni výsledkem!
Těstoviny se špenátem a koriandrem
Suroviny: čerstvý špenát (velký trs), čerstvý koriandr (střední trs), cibule (může být i jarní), stroužek či dva česneku, kelímek smetany ke šlehání, kousek másla, oblíbený druh těstovin, sýr na posypání, sůl, pěpř, popřípadě naběračka zeleninového vývaru či pro fajnšmekry trocha bílého vína (rozhodně nemusí být)
Jak na to: Dáme vařit vodu na těstoviny. Nakrájíme cibulku na drobno, ze špenátu odstraníme tlusté stonky a nasekáme jej, to samé provedeme s koriandrem. Dáme pánev na sporák a ten zapneme. Teď už by se mohla vařit voda na těstoviny. Řádne ji osolíme a vsypeme těstoviny. Na rozpálenou pánev vhodíme kousek másla a polijeme trochou olivového oleje. Ve chvíli, kdy se máslo rozpustí, přesuneme na něj cibulku a chvíli ji restujeme. Až zesklovatí, přihodíme špenát a minutku jej promícháváme (notně zmenší svůj objem), přidáme koriandr a opět promícháme (v tento moment můžete přidat naběračku vývaru či deci bílého vína; vyčkejte, než se tekutina téměř vyvaří/alkohol odpaří). Směs zalijeme smetanou ke šlehání, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme. Chvíli provaříme, aby obsah pánve lehce zhoustl. Zkontrolujeme těstoviny, pokud jsou hotové, slijeme je a propláchneme studenou vodou, aby se nerozvařily. Vsypeme do pánve a vše promícháme. Následně můžeme podávat posypané sýrem. Dobrou chuť!
kiki
—————
Kontakt
Černošické trhyu mokropeského nádraží
Zdeňka Lhoty 505
Černošice
Lucie Jislová
(+420 604 316 775)
Eva Bachiri
(+420 733 730 725)
Kristýna Petrová
(+420 604 862 449)
info@cernosicketrhy.cz